vineri, 28 ianuarie 2011

Muschiulet de casa pentru mic dejun

Asa cum v-am promis, revin cu reteta de muschiulet pentru micul dejun. Este un inlocuitor de succes al clasicelor mezeluri cumparate, injectate si pline de E-uri.


 


In principiu reteta se prepara din muschi afumat crud-uscat dar se poate prepara si din muschiulet simplu, proaspat. Pentru gustul specific de afumatura, puteti adauga 2-3 feliute de carne afumata din comert ( se exemplu scaricica afumata, ciolan afumat etc). Mai nou, la unele magazine ( cum ar fi Auchan ) se gaseste carne sarata si putin afumata la care nu s-au folosit aditivi si al carei pret este destul de mic.
Ingrediente :
- o bucata de muschi afumat de circa 250 g
- 2 catei mari de usturoi
- 1/2 lingurita rasa de coriandru
- 1/2 lingurita rasa de boabe de piper
- 1/2 lingurita rasa boia dulce
- 1/2 lingurita rasa boia iute
- o lingurita rasa de cimbru
- sare doar daca carnea nu este deja sarata
- un pahar vin rosu

Cantitatea de muschiulet rezultat este destul de mica, asa ca puteti mari cantitatile dupa preferinta. Eu prefer sa fac mai putin, astfel nu risc sa se strice in frigider.


Mod de preparare : se piseaza bine toate condimentele pana obtinem o pasta nisipoasa. Cu aceasta pasta se unge uniform carnea si o impaturim in hartie de copt.



Daca se foloseste muschiulet crud, va recomand sa il dati cu sare si condimente si sa il lasati la macerat o zi sau doua la rece inante de a-l prepara. Optional se poate infasura si in cateva fasii fine de carne afumata inainte de a-l impaturi in hartie.
Muschiuletul se aseaza intr-un vas cat mai mic si se acopera cu o solutie formata dintr-un pahar de vin rosu si unul de apa. Vasul se baga la cuptor la foc mic si se intoarce periodic cand hartia incepe sa se rumeneasca. Se lasa pana cand lichidul a scaut aproape de tot ( circa 45 minute). Muschiuletul se poate fierbe si pe aragaz dar in acest caz va iesi mai suculent.



Dupa ce e gata, se scoate din hartie, se curata de condimente si se lasa la scurs la rece 2-3 ore inainte de a fi servit (eu l-am pus intr-o sita, deasupra unei oale acoperite cu capac, in balcon ). Pastrat la rece rezista circa o saptamana. Noua ne place mai mult decat muschiuletul cumparat, mai ales daca este facut din productia proprie de muschi crud afumat.


3 comentarii :

Anonim spunea...

si noi preparam asa ceva , e delicios , nu se compara cu cel cumparat !!!!

Oana spunea...

Ma bucur ca iti place, si eu sunt adepta preparatelor de casa

Unknown spunea...

Am facut si eu, si este foarteee bun!
Multumesc

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...