miercuri, 23 octombrie 2013

Supa crema de dovlecel si stevie

Ca imi plac supele crema... asta nu mai e nici un secret! Mereu incerc sa gasesc combinatii noi, iar cea de azi chiar merita incercata. Am profitat de zilele frumoase de toamna care au readus stevia in piete! Ea da un gust proaspat, crud, putin acrisor acestei supe. In combinatie cu putin busuioc e di-vi-na!


Supa crema de dovlecel si stevie


Ingrediente :
- 3 dovlecei medii sau 4 mici - eu ma folosit zucchini dar merg de minune si alte soiuri
- 2-3 cartofi
- un morcov
- o ceapa
- 1 lingura de unt ( sau ulei de masline)
- o legatura generoasa de stevie sau 2 mai mici
 - busuioc taiat marunt, cam 2 linguri; plus frunzulite pentru servit
- sare, piper
- lamaie

Legumele ( mai putin stevia si busuiocul) se taie bucati mici , se calesc putin in unt sau ulei si apoi se acopera cu apa. Nu puneti multa apa, ci doar cat sa le acopere. Cand s-a inmuiat morcovul, adaugati stevia taiata grosier si mai fierbeti 3 minute. Stingeti focul, adaugati busuiocul si lasati totul acoperit pentru 5 minute.
Pasati cu blenderul si asezonati cu sare , piper si lamiae, dupa gust.
Se serveste cu frunzulite de busuioc.
Supa crema de dovlecel si stevie

Pont : folositi busuioc itelienesc, cu frunza mare, nu din cel "de biserica". Cel din urma e mai iute si aroma difera. Nu renuntati la busuioc, el este care care da acea nota deosebita acestei supe...



Supa crema de dovlecel si stevie

Asa-i ca e deosebita?

3 comentarii :

Maria spunea...

o supa foarte delicioasa de toamna :)

Oana spunea...

Asa e Maria :)
Astept si impresii dupa preparare!

TeoBucatar spunea...

Foarte faina combinatia!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...