vineri, 8 martie 2013

Baby carrot cu portocale

Reteta de astazi este nu numai foarte rapida ci si extrem de savuroasa .
Mici si fragezi, acesti morcovi in miniatura pot fi o garnitura minunata pentru pui, peste sau curcan. Reteta am vazut-o la Radu si trebuie sa recunosc ca nu am gresit lasandu-ma la mana lui! Au un gust subtil de portocala caramelizata care contrasteaza intr-un mod inedit cu gustul de cimbru. Sunt buni dom'le...
 



Baby carrot cu portocale


Ingredientele sunt dupa cum urmeaza :
- 450g baby carrot congelati
- 1 lingura unt
- 1 lingura zahar (preferabil brun)
- zeama de la 1/2 portocala
- un jumatate de lingurita rasa de cimbru uscat. Daca aveti proaspat si mai bine : folositi o lingurita rasa
- o cana cu apa
- sare si piper dupa gust
 
Prepararea e foarte simpla : se caramelizeaza usor zaharul, se adauga untul si , dupa ce s-a topit, se adauga restul ingredientelor. O sa arate cam asa :
 
Baby carrot cu portocale
Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand s-a evaporate toata apa. In acest timp morcovul e bine fiert, patruns de arome :)
Serviti cu drag, alaturi de o bucatica de fripturica .
 
Baby carrot cu portocale
 
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit.

2 comentarii :

Radu spunea...

Arata mai bine aici. :))

Oana spunea...

Aceeasi Marie cu alta palarie :)

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...